17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Hruškové zelí

Název Množství a jednotka
sterilované červené zelí 700 g
cibule 1 ks
hrušky 1-2 ks
kukuřičná nebo hladká mouka 1 lžíce
skořice 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Velkou sklenici červeného sterilovaného zelí dáme do hrnce, zalijeme hrnkem vody a dáme vařit. Po půlhodině přidáme zásmažku - na sádle necháme zrůžovět najemno nakrájenou cibulku, přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, zalijeme sklenicí studené vody, promícháme a vlijeme do zelí. Přidáme 1 větší oloupanou hrušku (nebo dvě menší) nastrouhanou na hrubém struhadle, půl lžičky skořice a povaříme doměkka za občasného promíchání. Pokud je potřeba, zelí dosolíme podle chuti.


 


RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...